MUĞLA / FETHİYE - Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesi

Okulumuz kendi elektriğini üretmeye başladı.

Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri, fizik öğretmeni Aydın AKBAY, kimya öğretmeni Galip KAHYA ve biyoloji öğretmeni Deniz YILDIZ biraraya gelerek okul yönetimi ile birlikte güzel bir projeye imza attı.

Yenilenebilir enerji kapsamında okul idaresi, öğretmen ve öğrenciler ile “YEŞİL DÜŞÜN” isimli ERASMUS+ projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında yapılacak ilk toplantı, Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ev sahipliğinde okulumuzun Avrupalı ortakları Bulgaristan, Romanya ve Letonya´nın katılımıyla 23-26 Kasım 2018 tarihleri arasında 20 kişilik kalabalık bir heyet ile gerçekleştirilecektir. Bu proje ile yenilenebilir enerjiyi kullanarak hem her ay okul bütçesine ve ülke ekonomisine 3000 TL lik katkı sağlanacak, hem de doğa dostu bir okul olarak öğrencilerimizin geleceklerine dair çok önemli bir projeye imza atılmış olacaktır.

Okul bahçesinde oturulabilir bir alanın mevcut olmayışı, yeşil bir bahçenin eksikliği, pansiyon bahçesinin aydınlatmasının yetersiz kalması, şadırvan ile sebil sularının ısıtılması ve soğutulması, piknik masaları, halı saha, bank üstü ve mola yerlerinin aydınlatılması hususundaki eksiklikler bu proje kapsamında giderildi.

15-11-201815-11-201815-11-201815-11-201815-11-201815-11-2018

Okul bahçesine yeni yapılan oturma alanları ve şadırvanın elektrik üretimi tamamlanmış olup, güvenlik kulübesi, kantin ve halı saha gibi birimlerimizin elektrik altyapılarının yenilenebilir enerjiye dönüşüm çalışmaları sürmektedir.

15-11-201815-11-201815-11-2018

Okul müdürümüz Demirhan YILMAZ ve müdür yardımcımız Günay HONAMLI koordinesinde yürütülen projede ilk etapta bahçedeki bütün birimlerin elektriği, iki yıl sonunda proje tamamlandığında ise okulun bütün elektriği güneş ve rüzgar enerjisi kullanılarak sağlanmış olacaktır.

Proje ekibinde yer alan ingilizce öğretmenlerimiz Emine ŞAHİN, İlhan GÖK, Bircan ÖCAL, bilişim teknolojileri öğretmenimiz Tuncay HANOĞLU, irtibat sorumlusu edebiyat öğretmenimiz Nihan İYİBİLİR, resim öğretmenimiz İzden COŞKUN, müzik öğretmenimiz Elif ÖZKAYNAK’ ta böylesi bir projede yer almaktan dolayı mutlu olduklarını, devletine ve milletine sağladıkları faydadan dolayı da gurur duyduklarını ifade ettiler.

Emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Yayın: 15.11.2018 - Güncelleme: 20.11.2018 12:28 - Görüntülenme: 754